Rosbief

 

 

Bereidingswijze

 

  • Haal de Bio Angus Rosbief uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen (30-60 minuten op een afgedekte schaal, afhankelijk van de dikte).
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Indien gewenst kun je de rosbief al kruiden. Gebruik als basis versgemalen zwarte peper en zeezout.
    • Variatie-ideeën: lemon pepper, mosterd, knoflookteentje(s), rozemarijn.
  • Verhit een braadpan en voeg een scheut olijfolie en een klont boter toe en schroei de Bio Angus Rosbief dicht.
  • Plaats de dichtgeschroeide Bio Angus Rosbief in een ovenschaal en leg er een klontje boter bovenop.
  • Steek de kerntemperatuurmeter precies in het midden van het vlees.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven.
  • Haal de Bio Angus Rosbief uit de oven zodra een kerntemperatuur is bereikt van:
    • 50°C medium-rare (rood)
    • 55°C medium (rose)
    • 65°C well-done (doorbakken)

Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de dikte.

  • Laat het vlees gedurende minstens 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zo kunnen de sappen zich beter verdelen en blijven deze tijdens het snijden beter behouden. Je zult merken dat de kerntemperatuur nog een beetje oploopt.
  • Snijd het vlees op de draad: lopen de draden horizontaal van links naar rechts, dan snijd je jouw Bio Angus Rosbief verticaal, tegen die draad in.
  • Serveer je Bio Angus Rosbief met bijvoorbeeld een lekkere pasta, frietjes, roseval aardappeltjes, verse groenten of een salade: eet smakelijk!

 

Variatietip: voeg aan het braadvocht in de braadketel waarin je de Bio Angus Rosbief hebt dichtgeschroeid 2 fijngesnipperde sjalotjes toe, bestrooi met peper en zout en bak deze totdat ze zacht worden. Strooi er 1 eetlepel bloem over en bak deze nog even mee. Schenk er port bij (+-75 ml) en laat deze voor de helft inkoken. Voeg vervolgens je eigen gemaakte Bio Angus Runderfond toe (+-250ml) en kook opnieuw tot de helft in. Zeef de saus, roer er een klontje roomboter door en serveer de saus apart.